Fejvadászat, direkt keresés
A kiválasztás első fontos eleme a megrendelő tevékenységének, szervezetének és a cég kultúrájának alapos megismerése. A keresett pozíció kritériumainak pontos számbavétele után munkatársaink a piacot feltérképezve felkutatják az adott keresésnek megfelelő pozícióban lévő potenciális jelölteket, azaz megkeresnek hasonló munkakört ellátó személyeket. Tanácsadóink a váltásra nyitott jelöltek képességeit, személyiségjegyeit, a feladatra való rátermettségüket egy személyes interjú keretében mérik fel. Közülük a legjobbakat mutatjuk be a megrendelőnek.

Munkaerő toborzás, közvetítés
Napjainkban a munkaerőpiac nagyon összetett képet mutat, s folyamatosan változik. Egy új munkatárs kiválasztása felelősségteljes, körültekintő folyamat. Cégünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy komplex módon ismerjük meg megbízónk igényeit, elvárásait az új munkatársakkal szemben. A keresést rögtön több csatornán indítjuk el, a kiválasztási elveket a mindenkori megbízónk értékrendje, igénye szerint alakítjuk ki. A jelölteket szűrjük kutatómunka, adatbázis, hirdetés, személyes interjúk, referenciák, tesztek alapján. A potenciális jelöltekről írásos összefoglalást készítünk.

Pszichológiai tesztek
A kiválasztás munkapszichológiai megközelítésének lényege, hogy a munkatevékenység ellátásához szükséges képességeket, képesség együtteseket és különböző személyiségjegyek meglétét térképezze és tárja fel a pszichológus, különböző tesztek segítségével. A pszichológiai tesztek és vizsgáló eszközök tárháza széleskörű lehetőségeket kínál, a jelölt képességeinek és készségeinek feltárására. A megrendelővel folytatott megbeszélés során megfogalmazódnak a jelölt személyével kapcsolatos elvárások, ami alapján kiválasztásra kerülnek azok a pszichológiai vizsgálati módszerek, amelyek segítenek feltérképezni a jelöltek személyiségtulajdonságait, képességeit.

A vizsgálati eredmények tükrében pedig kiválasztásra kerül az elvárásokhoz leginkább illeszkedő jelölt. A pszichológiai vizsgálati módszerek használata széleskörű és átfogó képet ad a jelöltekről, ezzel is segítve és megtámogatva a megrendelő döntését. A tesztelés során a jelöltről kialakított személyiség profil segít abban, hogy a későbbi munkakörbe, közösségbe való beilleszkedését, viselkedését előre meghatározza a szakember.

Ágazati fizetési felmérések

A megrendelő kérésére egy adott iparágon belül, vagy annak csak egy szegmensén belül végzünk fizetési felméréseket a megadott pozíciónak megfelelő munkakört betöltő személyek fizetési és juttatási csomagjára vonatkozóan.

Cégen belüli elégedettségvizsgálat
Kérdőívünk közel száz kérdése, tízfokozatú értékelési skálája átfogó képet ad a dolgozói elégedettségről. A kérdőíveket a megrendelő munkatársainak egy reprezentatív csoportja töltheti ki (vagy akár minden dolgozó) anonim módon, amit kiértékelünk, és egy összefoglaló jelentést készítünk róla. Természetesen a megrendelői igényeknek megfelelően testre szabott kérdőíveket is elkészítünk.

Hirdetési kampányok megszervezése, lebonyolítása
Ügyfeleink számára az előzetes igényfelmérés után kiválasztjuk az álláshirdetések megfelelő médiumban való megjelenését. Igény szerint megszerkesztjük a hirdetéseket, hogy a munkaadói elvárások, és a hirdetés szövege a lehető legnagyobb összhangban legyen. Komplett hirdetési kampányok lebonyolítását, koordinálását is elvégezzük.

 

Jelentkezés adatbázisba
Adatbázisunkba ingyenesen bekerülhet, ha elküldi szakmai önéletrajzát a cv@dragwitt.hu címre. Amennyiben az Ön szakmai hátterének megfelelő álláslehetőség kínálkozik, felvesszük Önnel a kapcsolatot. Honlapunkon tájékozódhat az aktuális álláslehetőségek egy részéről.

Karrier tanácsadás
Felgyorsult világunkban, ahol a munkaadói igények folyamatosan változnak, tudatosan kell készülnünk a számunkra leginkább megfelelő pozíció elnyeréséért. A karrierépítésnek fontos tényezője az önismeret és a piacismeret. Személyre szabott szolgáltatást kínálunk mindazoknak, akik bizonytalanok az álláskeresésben, keresik a válaszokat kérdéseikre, szeretnének többet megtudni reális készségeikről, a piacról…

Tanácsok, tippek álláskeresőknek

Önéletrajz
Tartalmazzon minden fontos információt
Legyen könnyen átlátható
Stílusa legyen következetes
A főbb tartalmi elemeket emelje ki
Terjedelme ne legyen több 1-2 oldalnál
Szerepeljenek benne a személyes adatok (név, cím, telefon, e-mail cím) tanulmányok, szakmai tapasztalat, nyelvtudás, számítógépes ismeret, egyéb
Helyesírási hibát ne tartalmazzon, többször is ellenőrizze, mielőtt tovább küldené
Figyeljen arra, felesleges elemek ne legyenek benne (pl. szülők foglalkozása, gyermekek neve, kora)

Állásinterjú
Legyen pontos!
Gyűjtsön információt a cégről, ahova állásinterjúra megy
Ha tanácsadó céghez megy, mindig tudja, melyik pozícióra jelentkezett
Adja önmagát, az interjúra nem tud megváltozni
Öltözzön megfelelően